Wiosennych zmian ciąg dalszy!
19/04/2016

Kwiecień zdecydowanie jest miesiącem zmian w Browarze Lubicz. Naszą kuchnią zaczął rządzić nowy Szef, który stworzył dla Was zupełnie nowe, lekkie menu. Naszych dań możecie próbować od 12 kwietnia. Postawiliśmy na drób, dużą ilość warzyw, świeże i aromatyczne zioła ale nie tylko!
Jak powiedział szef kuchni, Rafał Wcisło: „Jestem przekonany, że każde danie jest warte spróbowania. Cały koncept nowego menu opracowany był tak, żeby karta była spójna i każdy z Gości znalazł coś dla siebie. Jest kilka dań, które wyjątkowo chcę polecić. Z pewnością będą to mus z wątróbki podany na pszennej grzance, carpaccio z polędwicy wołowej czy purpurowa pierś z kurczaka. Dobrym przykładem, jak intrygująco można przygotować proste i dostępne mięso, jest polędwica wołowa, do której zaproponowałem niespotykany sos na bazie kawy! Jako, że jestem wielkim zwolennikiem ryb, polecam również doradę, której oryginalny sposób podania i wyjątkowy smak sprawiają, że nasi Goście docenią to danie.” Bez wątpienia jesteśmy dumni z nowego menu! Aby wielkim zmianom stało się zadość, przygotowaliśmy jeszcze jedną niespodziankę dla naszych Gości! Od teraz w Browarze Lubicz możecie wybierać nie z trzech, ale z czterech piw dostępnych w kranach! Poruszyliśmy niebo i ziemię, ale było warto! Aktualnie lejemy: Pszeniczne, Leżak, Ciemne i uwielbiane przez wszystkich piwo APA! Lekkie i orzeźwiające, idealnie komponujące się z naszym wiosennym menu! Teraz dostępne również w formie wzmocnionego drinka! 1 litrowa APA + 40ml Smirnoff Espresso w formie U-Boota.
Zapraszamy do Browaru Lubicz. Zobaczcie, jak się zmieniamy!