Nowa karta, nowe brzmienie
01/02/2018

19 lutego odbędzie się premiera naszej nowej karty. Znajdziecie w niej Państwo zarówno nasze sprawdzone przeboje w nowych aranżacjach, jak i całkowicie nowe hity!
Nowością będą dania przygotowane z wykorzystaniem techniki sous vide, która sprawia, że dania są niezwykle soczyste i delikatne. Gotowane są w próżni w precyzyjnie regulowanej temperaturze, niższej niż standardowa i w znacznie dłuższym czasie.
Tak przygotowywany będzie stek z polędwicy wołowej z maślanymi ziemniakami, sosem z palonej kory cynamonowej i pieczonym czosnkiem oraz łosoś z pomidorowym risotto z zielonym groszkiem i sosem krabowym.
Z dań wartych spróbowania u nas po raz pierwszy będą krem kukurydziany z chili, sałatka z kozim serem w cieście filo czy policzki wołowe duszone w czerwonym winie.
W nowej karcie dania dla siebie znajdą wegetarianie, miłośnicy makaronów, mięs, ryb i ostrzejszych smaków. A na gości, dla których deser jest najważniejszym daniem całego posiłku czeka między innymi fenomenalny czekoladowy suflet z kremem angielskim, ziemią orzechową i sorbetem malinowym.
Do dań serwujemy oczywiście znakomite, warzone na miejscu piwo.
Zapraszamy od 19 lutego do Browaru Lubicz!